Speciaal voor de wethouders Cultuur en Erfgoed, Ruimtelijke ordening en/of Monumenten & Archeologie en de afdelingen Erfgoed en RO van de noordelijke Noord-Hollandse gemeenten organiseert het Steunpunt Cultureel Erfgoed de Wethouderslunch bij de de Oosterkerk te Hoorn op maandag 9 september 2024.

Waarom organiseren we deze bijeenkomst?

Nederland heeft het Verdrag van Faro ondertekend. De Omgevingswet stelt participatie bij vergunning trajecten verplicht. Dit soort ontwikkelingen gaan over het belang van de erfgoedvrijwilliger, participatie en erfgoed. Hoe kunnen gemeenten en vrijwilligers hun samenwerking verbeteren en hoe kunnen ze de kansen die erfgoedparticipatie biedt benutten? Laat je inspireren door voorbeelden uit de praktijk. Luister daarnaast naar de toelichting van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed op de Faro menukaart en de bijbehorende budgetten die dit najaar weer beschikbaar komen.

Wat is het nut?

Hoe participatie optimaal te benutten, hoe als gemeente de samenwerking met vrijwilligers te organiseren en waar de Faro budgetten van de RCE voor bedoeld zijn.

Programma

11.15 Inloop
11.30 Welkomswoord wethouder Axel Boomgaars
11.35 presentatie Stichting Oosterkerk
12.00 Lunch
12.30 -12.45 Toelichting Faro menukaart door Wim Burggraaff van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
13.00 Einde

Locatie

De Oosterkerk aan de Grote Oost ligt wat verscholen tussen andere panden in hartje Hoorn. Parkeren kan het beste op parkeerterreinen aan de rand van de binnenstad.

Voor wie en aanmelden

Deze bijeenkomst is speciaal voor wethouders uit de noordelijke Noord-Hollandse gemeenten met de portefeuille Cultuur en Erfgoed, Ruimtelijke Ordening en/of Monumenten & Archeologie en de afdelingen Erfgoed en RO.

(Beeldverantwoording: André Russcher)

Datum en tijd
9 september van 11:15 tot 13:00
Orgnisator
Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland
Inschrijven
indien niet van toepassing, kies 'particulier'
Mijn werkvelden *