Publicatie ‘Over de toekomst van de geschiedenis’

Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland en Provincie Noord-Holland – Het netwerkdiner van de Noord-Hollandse wethouders Cultuur en Erfgoed tijdens de Uitmarkt op 26 augustus 2017 stond in het teken van het culturele erfgoed in de omgevingsvisie. Er werd van gedachten gewisseld over de waarde van het cultureel erfgoed voor de identiteit van een regio, over wat de regio’s bindt en welke kansen dit biedt. Hieruit werd het belang van cultuurhistorie als uitgangspunt voor de gemeentelijke omgevingsvisie zichtbaar.

In de publicatie ‘Over de Toekomst van de geschiedenis – Cultureel erfgoed in de omgevingsvisies‘ kunt u de inzichten die tijdens het diner naar boven kwamen nalezen.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

 • Schrijf je nu in voor erfgoedmagazine ode

  Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

  Schrijf je nu in voor de nieuwste editie van ode en ontvang ode digitaal en/of in je brievenbus.

 • Afbeelding van een kasteel of buitenplaats

  Subsidies en fondsen voor monumenten

  Categorie: Gebouwd erfgoed

  Het Rijk, de provincie Noord-Holland, de Noord-Hollandse gemeenten én de monumenteneigenaren zelf hebben er belang bij dat een monument in goede onderhoudsstaat blijft. De verschillende overheden komen eigenaren van rijks-, provinciaal of gemeentelijk monumenten (en is sommige gevallen bijvoorbeeld ook beeldbepalende panden) om die reden met verschillende subsidies tegemoet.