Publicatie ‘Over de toekomst van de geschiedenis’

Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland en Provincie Noord-Holland – Het netwerkdiner van de Noord-Hollandse wethouders Cultuur en Erfgoed tijdens de Uitmarkt op 26 augustus 2017 stond in het teken van het culturele erfgoed in de omgevingsvisie. Er werd van gedachten gewisseld over de waarde van het cultureel erfgoed voor de identiteit van een regio, over wat de regio’s bindt en welke kansen dit biedt. Hieruit werd het belang van cultuurhistorie als uitgangspunt voor de gemeentelijke omgevingsvisie zichtbaar.

In de publicatie ‘Over de Toekomst van de geschiedenis – Cultureel erfgoed in de omgevingsvisies‘ kunt u de inzichten die tijdens het diner naar boven kwamen nalezen.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Stille ruilverkaveling: historische verkavelingspatronen in het geding

    Categorie: Cultuurlandschap

    Watererfgoed is van belang voor de identiteit van Noord-Holland. Onderdeel van dat watererfgoed zijn historische waterstructuren, maar die zijn lang niet altijd beschermd. Onderzoek wijst uit dit erfgoed in onze provincie verdwijnt en dat er onvoldoende borging bij gemeenten. 

  • ‘Erfgoed als uitgangspunt’, een interview met Carola Hein

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Carola Hein sprak tijdens ons Samen Slimmer symposium over de veelzijdige historie van ons water en benadrukte hoe belangrijk het is om hier op een brede manier over na te denken. Hoe kunnen we omgaan met de waardeverandering in relatie tot ons watererfgoed? En hoe kunnen we het narratief benutten door het watererfgoed in te zetten voor een duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving?