Archeologiebeleid, de Omgevingswet en het DSO

Archeologische waarden en verwachtingenkaarten vormen de basis voor archeologiebeleid en beleidskaarten. Met de komst van de Omgevingswet krijgen die archeologische beleidskaarten een plek in het Omgevingsplan en daarmee in het DSO, het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Het is belangrijk dat de huidige kaarten goed passen in het formaat van het DSO. Hoe zorg je hiervoor? Moet de verwachtingenkaart ook in het DSO om de aantoonbare verwachting te onderbouwen? En geeft het Digitale Stelsel extra mogelijkheden om resultaten van onderzoek direct te verwerken in de kaart? 

Op woensdagmiddag 22 november van 13.30 tot 16.30 uur bespreken we deze onderwerpen tijdens de interactieve bijeenkomst over de implementatie van archeologiebeleid in de Omgevingswet en het DSO. De bijeenkomst vindt plaats in het Huis van Hilde aan het Westerplein in Castricum.

Programma

13.00 uur Inloop

13.30 uur Welkom en opening

13.35 uur Programma, met de volgende onderdelen:

  • Ivo Vossen, Stichting NMF (Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland): Van verwachtingskaarten naar archeologiebeleid
  • Myra van Munster (Harbinger): Archeologiebeleid vertaald naar juridische regels
  • Demonstratie door Myra van Munster: hoe past archeologie in het DSO en Omgevingsloket?
  • Zelf aan de slag: discussies in break-out rooms

16.30 uur Einde programma

16.30 tot 17.00 uur Borrel

Vragen en casussen

Het is mogelijk om inhoudelijke vragen of bijvoorbeeld casussen uit de praktijk vooraf aan ons op te sturen. Neem daarvoor contact op met a.blonk@nmferfgoedadvies.nl.

Voor wie en aanmelden

Beleidsmedewerkers archeologie en/of erfgoed, de Omgevingswet en DSO en andere betrokkenen uit Noord-Hollandse gemeenten zijn van harte welkom.

Aanmelden kan via onderstaande knop, deelname is kosteloos. Let op: vol is vol!

(Beeldverantwoording: Uitsnede concept beleidsplan Ouder-Amstel)

Datum en tijd
22 november, 2023 van 13:30 tot 17:00
Orgnisator
    Evaluatie
    Wat vond je van deze bijeenkomst?
    indien niet van toepassing, kies 'particulier'