Erfgoedteam: Lente-excursie over inclusief erfgoed in de Bijlmer

Op woensdag 12 april van 09.00 tot 12.00 uur organiseren we de lente-excursie van het Erfgoedteam. Dit jaar gaan we het tijdens een wandeling door de Bijlmer hebben over inclusief erfgoed. Welke erfgoedwaarden bestaan er nog meer naast de traditionele erfgoedwaarden? Hoe kom je daar achter en hoe kun je die alternatieve erfgoedwaarden zichtbaar maken?

Samen met diverse (lokale) erfgoedspecialisten brengen we een bezoek aan het gemeentelijk beschermde stadgezicht ‘Bijlmermuseum’ en bespreken we de verschillende perspectieven op dit jonge erfgoed met experts én bewoners. Vervolgens worden bottom up-initiatieven en participatieprojecten in de Bijlmer en daarbuiten onder de aandacht gebracht. Onderweg wordt een tussenstop gemaakt voor koffie/thee en iets lekkers.

Tijdens deze excursie zullen we een flinke wandeling maken, houd daar rekening mee. De exacte verzamellocatie in de Bijlmer en het precieze programma worden later bekend gemaakt.

Vragen en casussen

Het is mogelijk om inhoudelijke vragen of bijvoorbeeld casussen uit de praktijk vooraf aan ons op te sturen. Dit kan onder vermelding van ‘Erfgoedteam’ naar info@steunpuntcultureelerfgoednh.nl.

Voor wie en aanmelden

Deze excursie is voor Noord-Hollandse medewerkers erfgoed in ons bestand. Je overige geïnteresseerde collega’s en contacten zijn echter ook van harte welkom. Je kunt deze uitnodiging aan hen doorsturen. Aanmelden kan via onderstaande knop, deelname is kosteloos. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. 

(Beeldverantwoording: De Bijlmer, foto van Els Zweerink)

Datum en tijd
12 april, 2023 van 09:00 tot 12:00
Orgnisator
    Locatie
    Evaluatie
    Wat vond je van deze bijeenkomst?
    indien niet van toepassing, kies 'particulier'