Masterclass Groen erfgoed in de Omgevingswet 

Groen erfgoed, waar hebben we het dan over? Wanneer zijn tuinen, parken, plantsoenen, lanen of landschapsstructuren erfgoed? Hoe waardeer je groen erfgoed en hoe borg je groen erfgoed in beleid?

Kansen met groen erfgoed

Wist je dat groen erfgoed onmisbaar is in de besluitvorming rond ruimtelijke plannen? Bovendien biedt het aanknopingspunten voor oplossingen voor actuele vraagstukken, zoals de achteruitgang van de biodiversiteit en klimaatverandering. Wij schreven een handreiking over de kansen met groen erfgoed en in de  Masterclass leer je dus:

✅Waarderingscriteria voor groen erfgoed

✅Praktische voorbeelden: groen erfgoed beschermd in gemeentelijk beleid

✅Concrete instrumenten voor erfgoed in de Omgevingswet

Kortom: een Masterclass vol tips voor hoe je hier nu goed mee om kunt gaan, voor nu en later. Eén tip kan je alvast meenemen, betrek je collega’s van groen en nodig ze ook uit.

Voor wie en aanmelden 

Voor Noord-Hollandse medewerkers erfgoed. En neem dus vooral je collega’s van de afdeling groen mee naar deze digitale masterclass! Geïnteresseerde collega’s van andere afdelingen en andere contacten zijn uiteraard ook van harte welkom. Meld je aan via onderstaande knop. Deelname is kosteloos. De aanmeldlink voor Zoom vind je hieronder.

Vragen en casussen

Heb je vooraf al inhoudelijke vragen of draag je graag een casus aan, dan kan je die aan ons opsturen onder vermelding van ‘Masterclass Groen erfgoed in de Omgevingswet’ naar info@steunpuntcultureelerfgoednh.nl. In overleg kunnen we de casus meenemen in de Masterclass.

(Beeldverantwoording:  De Kruiskerk in Elsrijk-West, ligt fraai in het openbare groen aan het einde van de zichtas met waterpartij. Er is bewust geen erfafscheiding tussen kerke en groen gecreëerd. Foto: Els Zweerink)

Datum en tijd
27 maart, 2023 van 09:30 tot 11:00
Orgnisator
    Evaluatie
    Wat vond je van deze bijeenkomst?
    indien niet van toepassing, kies 'particulier'