Op dinsdag 28 mei organiseren we van 14:00 tot 17:00 uur een bijeenkomst over Post ‘65 erfgoed (1965-1990).

Architectuur uit de Post ‘65 periode beslaat een groot deel van onze leefomgeving. Nu gebouwen, stedenbouwkundige structuren en parken uit deze periode steeds vaker grondig worden verbouwd of gesloopt, begint men zich af te vragen wat de waarde ervan is. Op landelijke schaal is een aanwijzingsprogramma voor Post 65 erfgoed gestart en wordt onderzoek gedaan naar het borgen van Post 65 erfgoed onder de Omgevingswet. In jouw gemeente kun je vast ook een gebouw, wijk, park of kunstobject in de openbare ruimte bedenken dat wellicht Post 65 erfgoed is, maar hoe ga je met dit potentiële erfgoed om?

Wat ga je leren?

Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd hoe Post 65 gebouwen en wijken onder de nieuwe beschermingsvormen van de Omgevingswet geborgd kunnen worden, aangevuld door enkele praktijkvoorbeelden. Ook gaan we op excursie naar een leuke Post 65 locatie.

Programma

Meer informatie volgt in de uitnodiging

Voor wie en aanmelden

Graag nodigen wij je uit om deze bijeenkomst voor het Netwerk van erfgoedprofessionals bij te wonen. Voor het aanmelden kun je een mail sturen naar Renee Stroomer (r.stroomer@mooinoord-holland.nl) of Romy Schuit (r.schuit@mooinoord-holland.nl).

Werk je nieuw bij een gemeente en heb je behoefte aan meer inzicht en kennis over de taken van een erfgoedmedewerker op gebied van vergunningverlening, advies en beleid? Neem contact met ons op voor meer informatie.

(Beeldverantwoording: Stadhuis Hoorn. Door Dqfn13 – Eigen werk, CC BY-SA 4.0)

Datum en tijd
28 mei van 14:00 tot 17:00
Orgnisator
Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland
Locatie
Inschrijven