Op woensdag 12 juni van 09.30 tot 11.00 organiseren we een online Steunpunt Erfgoedteam over de leefbare kern. Dit is het laatste erfgoedteam voor de zomer.

Waarom organiseren we deze bijeenkomst?

In de kernen van veel dorpen en steden wordt gewerkt aan leefbaarheid, bijvoorbeeld door verkeer te weren en de ruimte klimaatadaptiever te maken. De openbare ruimte wordt opnieuw vormgegeven en dat biedt kansen! Dit Erfgoedteam gaat over het combineren van verschillende opgaven in de bebouwde omgeving. De samenwerking tussen de gemeentelijke afdelingen is van belang: erfgoed kan inspiratie bieden en dat leidt weer tot een beter ontwerp.

Wat ga je leren?

Tijdens deze bijeenkomst horen deelnemers meer over goede voorbeelden waar erfgoed meerwaarde biedt bij de aanpak van een historische binnenstad of kern. We willen inspiratie bieden en het gesprek over een integrale aanpak stimuleren. Er worden drie interessante voorbeelden toegelicht door professionals: de centrumvisie van Opmeer, de Erfgoeddeal Leiden en de Rode Buurt in Zaanstad.

Voor wie en aanmelden

Voor deze bijeenkomst nodigen we alle medewerkers bij de gemeente uit die werken aan de leefbaarheid in kernen. Voel je vrij om deze uitnodiging verder te verspreiden. Je kunt je aanmelden via de onderstaande knop. Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met Primo Reh of Inge den Oudsten via info@steunpuntcultureelerfgoed.nl.

(Beeldverantwoording: Karel Tomei)

Datum en tijd
12 juni van 09:30 tot 11:00
Orgnisator
Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland
Locatie
Evaluatie
Wat vond je van deze bijeenkomst?
indien niet van toepassing, kies 'particulier'