Het interieur van IKC De Molenwiek in maart 2019

Landschapstalks

Tijdens de Landschapstalks stond de verandering van het Nederlandse landschap centraal. Kan de identiteit van het landschap een drager zijn voor toekomstige ontwikkelingen en opgaven, zoals de energietransitie, agrarische transformatie, woningbouw en toerisme? Bestuurders, bewoners, belanghebbenden en experts gingen hierover in discussie op bijzondere locaties in het Noord-Hollandse landschap.

Publicatie

De onderwerpen van de Landschapstalks zijn uitgewerkt tot een drieluik over de transitie van het Nederlandse landschap en de rol van erfgoed hierin. Deze publicatie is een verdiepingsslag en gaat over de vraagstukken die tijdens de landschaptalks aan de orde kwamen: hoe gaan we alle ontwikkelingen in het landschap vormgeven en hoe zorgen we ervoor dat het landschap daardoor aan kwaliteit wint, in plaats van dat het onherkenbaar verandert, verschraalt, verrommelt? Hoe gaan we, om met voormalig rijksbouwmeester Floris Alkemade te spreken, ‘een beslissende wending inzetten’ om de opgaven die voor ons liggen op te lossen?

Editie 2022

De Landschapstalks worden vervolgd. In 2022 staat in ieder geval het 400 jarig bestaan van de Purmer op de agenda, maar we zoeken nog naar meer thema’s. Heeft u een idee voor een thema voor de Landschapstalks? Neem dan contact met ons op.

Downloads

Via onderstaande knoppen kun je Landschap van de toekomst: Oogst van drie Landschapstalks downloaden. Er zijn twee versies: losse bladzijden en in boekvorm.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Verslag Erfgoedteam: De leefbare kern

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdag 6 februari organiseerde het Steunpunt een Erfgoedteam over erfgoedbeleid. Hieronder delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.

  • [Persbericht] Lancering vijfde editie erfgoedtijdschrift ode

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdagmiddag 19 juni 2024 lanceerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland tijdens het symposium Samen Slimmer bij de Groene Afslag de vijfde editie van erfgoedtijdschrift ode.