Voorbeelden zonneveldenbeleid
Veel Nederlandse overheden ontwikkelen beleid voor zonnevelden; daarbij wordt met name gestuurd op locatie, ruimtelijke inpassing en draagvlak/participatie. Overheden willen grip houden op de energietransitie en de andere grote veranderingen/transities die hun weerslag hebben op het Nederlandse landschap. Het gebrek aan ruimte maakt zorgvuldig en meervoudig ruimtegebruik een noodzaak in het drukbevolkte Nederland en het ontwikkelen van beleid voor zonnevelden kan een belangrijke bijdrage leveren aan een gestructureerde en zorgvuldige energietransitie.
Er verschijnen veel beleidsstukken, handreikingen en andere instrumenten over dit thema. Waar kunt u welke informatie ophalen en inspiratie opdoen om zonneveldenbeleid te ontwikkelen voor uw gemeente? Het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland zet een aantal interessante uitgangspunten en handvatten uit een aantal geselecteerde (beleids)stukken voor u op een rij. Het Steunpunt zal dit stuk regelmatig actualiseren.
(Beeldverantwoording: Daniel Nicolas)
Deel dit artikel
Categorieën
Tags
Gerelateerde berichten
Masterclass: groen erfgoed voor niet-ambtenaren
Categorie: Cultuurlandschap, Duurzaamheid
Op 31 maart organiseerden wij een digitale masterclass over groen erfgoed, speciaal voor niet-erfgoedambtenaren van gemeenten. Of je nu betrokken bent bij groenbeheer, groenvoorziening, ruimtelijke ordening of openbare ruimte, deze masterclass biedt inzicht hoe je met groen erfgoed kan omgaan in beheer en onderhoud van de dagelijkse praktijk.
Tips & take-aways Erfgoedteam Ravijnjaar
Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Gebouwd erfgoed
Op woensdagochtend 5 maart kwamen we online bij elkaar voor een nieuwe editie van het Steunpunt Erfgoedteam. Dit keer spraken we met elkaar over de impact van het Ravijnjaar op erfgoedbudgetten bij gemeenten. Hier de tips en take-aways!