Werksessie: samen aan de slag

Veel gemeenten willen het verduurzamen van historische binnensteden en monumentale panden stimuleren. Dat kan bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen makkelijker te maken. Maar een gemeente kan ook actief collectieve initiatieven aanjagen en faciliteren. Veel monumenteneigenaren trekken graag gezamenlijk op bij het opwekken van zonne- of windenergie of het regelen van een warmtenet, maar hebben vaak moeite om een goed project van de grond te krijgen.

In de Week van het duurzaam erfgoed gaven wij op 20 april 2021 een werksessie over collectieve aanpakken en duurzaam erfgoed. We gingen in gesprek over welke rol gemeenten hierbij kunnen spelen. We gingen samen aan de slag.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Samen voor Erfgoed: impressie van een inspiratiemiddag voor gemeenten en hun erfgoedvrijwilligers

    Categorie: Archeologie, Gebouwd erfgoed

    Op 21 november organiseerden wij als Steunpunt Cultureel Erfgoed samen met Erfgoedvrijwilliger een inspiratiemiddag voor gemeenten en hun erfgoedvrijwilligers. In deze korte impressie lees je er meer over en krijg je een aantal tips mee.

  • Inspiratie uit Haarlem: erfgoed sneller verduurzamen door het maken van monumentenclusters

    Categorie: Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed

    Gemeente Haarlem loopt voorop in het behalen van klimaatdoelen: ze zijn voortvarend bezig met het terugbrengen van de CO²-uitstoot en streven ernaar om in 2040 aardgasvrij te zijn. Hoe zorgt de gemeente ervoor dat erfgoed niet achterblijft in het tempo van de energietransitie?