Het hout nooit op: een inspirerende avond over HOUT
Platform aan de Zaan organiseert op 7 januari 2019 een inspirerende avond over HOUT. U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Dit is het programma:
—————–
Hout heeft de Zaanstreek groot gemaakt. Door de krukas hier in bedrijf te zetten, werd de Zaanstreek het eerste industriegebied ter wereld. Dat heeft weer de basis gelegd voor de woon-werkstad die wij nu (willen) zijn. Onder de titel De Zaanse Methode: het hout nooit op wil Platform aan de Zaan van gedachten wisselen over de vraag hoe wij de historie van de scheepsbouw, de kennis van hout en de opgaven waar Zaanstad als woon-werkstad voor staat kunnen combineren. Hoe hoog moet onze ambitie zijn als het over de toepassing van hout gaat?
We hebben twee aansprekende gastsprekers die de avond inleiden:
- Vladimir Martus, eigenaar van De Shtandart, een replica van een 18deeeuws fregat, vertelt over de bouw en onderhoud van dit schip en de kennis die daarvoor nodig is.
- Kathrin Hanf (SEARCH architectuur & urban planning), ontwierp het houten hotel Jakarta, Java-eiland in Amsterdam en laat daarmee de innovatieve mogelijkheden van hout zien.
Je bent van harte welkom! In verband met de voorbereidingen vragen we graag om je voor 28 december aan te melden.
Locatie: De Vermaning, Westzijde 82, Zaandam. 20-22 uur met afsluitende nieuwjaarsborrel.
—————–
Deel dit artikel
Categorieën
Tags
Gerelateerde berichten
Samen voor Erfgoed: impressie van een inspiratiemiddag voor gemeenten en hun erfgoedvrijwilligers
Categorie: Archeologie, Gebouwd erfgoed
Op 21 november organiseerden wij als Steunpunt Cultureel Erfgoed samen met Erfgoedvrijwilliger een inspiratiemiddag voor gemeenten en hun erfgoedvrijwilligers. In deze korte impressie lees je er meer over en krijg je een aantal tips mee.
Inspiratie uit Haarlem: erfgoed sneller verduurzamen door het maken van monumentenclusters
Categorie: Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed
Gemeente Haarlem loopt voorop in het behalen van klimaatdoelen: ze zijn voortvarend bezig met het terugbrengen van de CO²-uitstoot en streven ernaar om in 2040 aardgasvrij te zijn. Hoe zorgt de gemeente ervoor dat erfgoed niet achterblijft in het tempo van de energietransitie?