Wie wint de Duurzaam Erfgoedprijs 2018?

Provincie Noord-Holland  – “De provincie Noord-Holland is op zoek naar monumenten waar verduurzaming een grote rol speelt. Eigenaren die duurzame technieken hebben toegepast of innovatieve ideeën hebben voor de verduurzaming van hun monument maken kans op de Duurzaam Erfgoedprijs 2018.

In Noord-Holland staan duizenden monumenten met een rijk verleden die ook een toekomst verdienen. Om deze monumenten te behouden voor volgende generaties is het belangrijk ze toekomstbestendig te maken. Verduurzaming staat daarbij centraal. Bestrijden van tocht, hergebruik van regenwater, verwarmen met zonne-energie zijn voorbeelden van effectieve maatregelen die ook nog eens bijdragen aan het aan het verminderen van de energiekosten.”

Klik voor het volledige bericht en meer informatie op de onderstaande link naar de website van de Provincie Noord-Holland.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Schrijf je nu in voor erfgoedmagazine ode

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Schrijf je nu in voor de nieuwste editie van ode en ontvang ode digitaal en/of in je brievenbus.

  • Stolpboerderij aan de Purmerenderweg 25 te Beemster

    Verslag Erfgoedteam: Continuïteit in gemeentelijk erfgoedbeleid

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdag 6 februari organiseerde het Steunpunt een Erfgoedteam over erfgoedbeleid. Hieronder delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.