Basisdocument Wieringen
Het voormalige eiland Wieringen herbergt zowel een stuwwallenlandschap als mariene kliffen. Landschappelijk gezien is het gebied daardoor heel interessant. Op verschillende locaties zijn archeologische vindplaatsen bekend, en zijn spraakmakende vondsten aangetroffen. Echter, vanwege het overwegend agrarische landgebruik zijn bij weinig ruimtelijke ontwikkelingen archeologisch onderzoek uitgevoerd.
Hoe breng je het archeologische erfgoed van Wieringen onder de aandacht? En hoe kun je dit erfgoed laten dienen als inspiratie voor nieuwe ontwikkelingen, voor recreatie en toerisme? Hoe kun je archeologie meer laten beleven door de eigen inwoners en bezoekers van het voormalige eiland archeologie laten beleven? Deze vragen worden beantwoord in het Basisdocument Wieringen, dat via de onderstaande knop is te downloaden. Het Steunpunt publiceerde over het gebied eveneens een SCHATRIJK. Een overzicht van alle basisdocumenten is hier terug te vinden.
(Beeldverantwoording: ‘Paskaarte van de Zuyder-Zee met alle des zelfs inkomende gaaten’, 1704-1755. Moravische Provinciale Bibliotheek, BP Molla Map Collection)
Deel dit artikel
Categorieën
Tags
Gerelateerde berichten
Schrijf je nu in voor erfgoedmagazine ode
Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet, Publicaties
Schrijf je nu in voor de nieuwste editie van ode en ontvang ode digitaal en/of in je brievenbus.
Tips & take-aways Erfgoedteam Ravijnjaar
Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Gebouwd erfgoed
Op woensdagochtend 5 maart kwamen we online bij elkaar voor een nieuwe editie van het Steunpunt Erfgoedteam. Dit keer spraken we met elkaar over de impact van het Ravijnjaar op erfgoedbudgetten bij gemeenten. Hier de tips en take-aways!