Digitaal erfgoed: Tips en trucs samengevat
Draagvlak voor erfgoed in de gemeente groeit als je het zichtbaar maakt en deelt. Fysieke objecten, foto’s en kaarten vragen daarbij om een belangrijke stap: het digitaliseren en beschrijven van de collecties. Door de gegevens en het beeldmateriaal online beschikbaar te stellen en via de juiste kanalen te delen, kan een groot publiek worden bereikt. Veel historische verenigingen, archieven, musea, archeologische werkgroepen en andere erfgoedinstellingen dragen op die manier bij aan het verhaal van de gemeente. Maar hoe pak je het digitaliseren van een collectie aan, wat heb je nodig? Waar moet je aan denken? Lees de handige tips en verwijzingen voor meer informatie in de folder ‘digitaal erfgoed’.
(Beeldverantwoording ontwerp folder Digitaal Erfgoed: BLKVLD Uitgevers)
Deel dit artikel
Categorieën
Tags
Gerelateerde berichten
Tips & take-aways Erfgoedteam Ravijnjaar
Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Gebouwd erfgoed
Op woensdagochtend 5 maart kwamen we online bij elkaar voor een nieuwe editie van het Steunpunt Erfgoedteam. Dit keer spraken we met elkaar over de impact van het Ravijnjaar op erfgoedbudgetten bij gemeenten. Hier de tips en take-aways!
Tipje van de sluier… Expeditie Schatrijk in de Gooi en Vechtstreek
Categorie: Archeologie
Noord-Holland heeft tien gebieden van archeologisch belang, die wij de komende jaren onder de aandacht brengen met Expeditie Schatrijk. In dit artikel lees je meer over de eerste editie: op 19 juni in de Gooi en Vechtstreek.