Expertmeeting NERA, Nederhorst den Berg

Op 16 november 2017 organiseerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland in samenwerking met de Loods Herbestemming Monumenten van de Provincie Noord-Holland een expertmeeting in het NERA-gebouw in Nederhorst den Berg, gemeente Wijdemeren. Het NERA-terrein is een bijzonder gebied met het voormalige radiogebouw als landgoed in een stille polder, vlakbij de drukke randstad.

Doel van de expertmeeting was om de betrokken partijen bij elkaar te brengen en met behulp van de experts als ‘buitenboordmotor’ de voortgang van het ontwikkelingsproces te versnellen. De vraag die tijdens deze bijeenkomst centraal stond, was met welke functies, partijen en middelen je ervoor kunt zorgen dat het NERA-gebouw een zelfvoorzienende en toekomstbestendig herbestemming krijgt. Daarbij moest de herbestemming een bijdrage leveren aan de doelstellingen die recent zijn vastgelegd voor de ontwikkeling van het natuurgebied en aansluiten op de visie van de eigenaar en het projectteam.

Contact
Voor vragen of meer informatie over Monumenten Herbestemming in Noord-Holland kunt u contact opnemen met: Reinier Mees, coördinator Monumenten & Herbestemming Noord-Holland (via 072-5204459 of info@steunpuntcultureelerfgoednh.nl)

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Verslag Erfgoedteam: De leefbare kern

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdag 6 februari organiseerde het Steunpunt een Erfgoedteam over erfgoedbeleid. Hieronder delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.

  • [Persbericht] Lancering vijfde editie erfgoedtijdschrift ode

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdagmiddag 19 juni 2024 lanceerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland tijdens het symposium Samen Slimmer bij de Groene Afslag de vijfde editie van erfgoedtijdschrift ode.