Het hout nooit op: een inspirerende avond over HOUT

Platform aan de Zaan organiseert op 7 januari 2019 een inspirerende avond over HOUT. U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Dit is het programma:

—————–

Hout heeft de Zaanstreek groot gemaakt. Door de krukas hier in bedrijf te zetten, werd de Zaanstreek het eerste industriegebied ter wereld. Dat heeft weer de basis gelegd voor de woon-werkstad die wij nu (willen) zijn. Onder de titel De Zaanse Methode: het hout nooit op wil Platform aan de Zaan van gedachten wisselen over de vraag hoe wij de historie van de scheepsbouw, de kennis van hout en de opgaven waar Zaanstad als woon-werkstad voor staat kunnen combineren. Hoe hoog moet onze ambitie zijn als het over de toepassing van hout gaat?

We hebben twee aansprekende gastsprekers die de avond inleiden:

 • Vladimir Martus, eigenaar van De Shtandart, een replica van een 18deeeuws fregat, vertelt over de bouw en onderhoud van dit schip en de kennis die daarvoor nodig is.
 • Kathrin Hanf (SEARCH architectuur & urban planning), ontwierp het houten hotel Jakarta, Java-eiland in Amsterdam en laat daarmee de innovatieve mogelijkheden van hout zien.

Je bent van harte welkom! In verband met de voorbereidingen vragen we graag om je voor 28 december aan te melden.

Locatie: De Vermaning, Westzijde 82, Zaandam. 20-22 uur met afsluitende nieuwjaarsborrel.

—————–

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

 • ‘Erfgoed als uitgangspunt’, een interview met Carola Hein

  Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

  Carola Hein sprak tijdens ons Samen Slimmer symposium over de veelzijdige historie van ons water en benadrukte hoe belangrijk het is om hier op een brede manier over na te denken. Hoe kunnen we omgaan met de waardeverandering in relatie tot ons watererfgoed? En hoe kunnen we het narratief benutten door het watererfgoed in te zetten voor een duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving?

 • In beeld: Samen Slimmer 2024

  Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

  Tijd voor onze favoriete excursie van ’t jaar: de lente-excursie van het Steunpunt! Dit keer bezoeken we moois op en rondom de hei tussen Hilversum en Laren. We spreken met elkaar af bij Station Hilversum, waar we ons niet uit het veld laten slaan door een klein lente-buitje.