Het hout nooit op: een inspirerende avond over HOUT

Platform aan de Zaan organiseert op 7 januari 2019 een inspirerende avond over HOUT. U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Dit is het programma:

—————–

Hout heeft de Zaanstreek groot gemaakt. Door de krukas hier in bedrijf te zetten, werd de Zaanstreek het eerste industriegebied ter wereld. Dat heeft weer de basis gelegd voor de woon-werkstad die wij nu (willen) zijn. Onder de titel De Zaanse Methode: het hout nooit op wil Platform aan de Zaan van gedachten wisselen over de vraag hoe wij de historie van de scheepsbouw, de kennis van hout en de opgaven waar Zaanstad als woon-werkstad voor staat kunnen combineren. Hoe hoog moet onze ambitie zijn als het over de toepassing van hout gaat?

We hebben twee aansprekende gastsprekers die de avond inleiden:

 • Vladimir Martus, eigenaar van De Shtandart, een replica van een 18deeeuws fregat, vertelt over de bouw en onderhoud van dit schip en de kennis die daarvoor nodig is.
 • Kathrin Hanf (SEARCH architectuur & urban planning), ontwierp het houten hotel Jakarta, Java-eiland in Amsterdam en laat daarmee de innovatieve mogelijkheden van hout zien.

Je bent van harte welkom! In verband met de voorbereidingen vragen we graag om je voor 28 december aan te melden.

Locatie: De Vermaning, Westzijde 82, Zaandam. 20-22 uur met afsluitende nieuwjaarsborrel.

—————–

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

 • Schrijf je nu in voor erfgoedmagazine ode

  Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

  Schrijf je nu in voor de nieuwste editie van ode en ontvang ode digitaal en/of in je brievenbus.

 • Afbeelding van een kasteel of buitenplaats

  Subsidies en fondsen voor monumenten

  Categorie: Gebouwd erfgoed

  Het Rijk, de provincie Noord-Holland, de Noord-Hollandse gemeenten én de monumenteneigenaren zelf hebben er belang bij dat een monument in goede onderhoudsstaat blijft. De verschillende overheden komen eigenaren van rijks-, provinciaal of gemeentelijk monumenten (en is sommige gevallen bijvoorbeeld ook beeldbepalende panden) om die reden met verschillende subsidies tegemoet.