Op deze pagina kun je de Masterclass: Erfgoedbescherming in het omgevingsplan terugkijken. De masterclass werd georganiseerd door het Steunpunt en gegeven door beleidsmedewerker Inge den Oudsten en Kim Zweerink (Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland).
We schreven een handige handreiking over vormen van erfgoedbescherming in het omgevingsplan. Je leest de handreiking hier. Onze collega’s Kim Zweerink en Inge den Oudsten nemen je in deze masterclass stap-voor-stap mee door de handreiking. Wanneer gebruik je nou welke beschermingsvorm en welk proces moet je doorlopen als je een gemeentelijk monument wilt aanwijzen onder de Omgevingswet? Je leert dit alles en meer via deze masterclass: Ga jij ook aan de slag met het beschermen van erfgoed in je omgevingsplan? We horen graag hoe we je verder kunnen helpen en zijn benieuwd naar je ervaringen! Laat het ons weten via ons loket.
(Beeldverantwoording: Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland)
Deel dit artikel
Categorieën
Tags
Gerelateerde berichten
Tips & take-aways Erfgoedteam Ravijnjaar
Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Gebouwd erfgoed
Op woensdagochtend 5 maart kwamen we online bij elkaar voor een nieuwe editie van het Steunpunt Erfgoedteam. Dit keer spraken we met elkaar over de impact van het Ravijnjaar op erfgoedbudgetten bij gemeenten. Hier de tips en take-aways!
Aan de slag met archeologie onder de Omgevingswet: drie praktische tips
Categorie: Archeologie, Omgevingswet
In Nederland zijn gemeenten verantwoordelijk voor archeologie binnen hun gemeentegrenzen. Ze moeten hun beleid voor archeologie borgen in het omgevingsplan. Hoe zorg je dat je daar klaar voor bent? In dit artikel geven we je drie praktische tips om goed voorbereid te zijn.