Ode is een tijdschrift voor medewerkers en bestuurders van Noord-Hollandse gemeenten en de provincie, en voor iedereen die benieuwd is naar de rol van de diverse overheden binnen de erfgoedzorg. Ode biedt inspiratie voor het dagelijkse erfgoedwerk met verhalen, interviews en goede voorbeelden uit de rijke voorraad Noord-Hollands erfgoed.

Water als rode draad

Ode biedt elke keer weer inspiratie voor het dagelijkse erfgoedwerk met verhalen, interviews en goede voorbeelden uit de rijke voorraad Noord-Hollands erfgoed. Dit keer hebben we ‘water’ als rode draad door het tijdschrift gekozen. In een provincie met drie kusten en tal van polders en droogmakerijen heeft water altijd een belangrijke rol gespeeld. Niet gek dat veel van ons erfgoed een relatie met water heeft!

Dit nummer bevat bijdragen van o.a. Frank Buchner, Michiel Bartels, Liselore Muis, Ernst Jongejan, Martijn Manders, Michiel van Oudenaarde, Arjen den Breejen, Ernst van der Kleij, Gerrit Dusseldorp, Julius van Roemburg, Steven Kalverdijk, Gerard Klaassen, Bob ter Haak, Karen Sonneveld, Dineke Stam, Fotigui Camara, Herman Havekes, Jelle Beemsterboer, Menne Kosian, Reinier Mees, Matthijs Burger, Jan Grupstra, Willemijn Paijmans en Annika Platje.

Downloads

Je kunt ode ook downloaden in boekvorm of losse bladzijden.

Andere edities van ode

Via de onderstaande knop kun je ook alle andere edities van ode lezen.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Samen voor Erfgoed: impressie van een inspiratiemiddag voor gemeenten en hun erfgoedvrijwilligers

    Categorie: Archeologie, Gebouwd erfgoed

    Op 21 november organiseerden wij als Steunpunt Cultureel Erfgoed samen met Erfgoedvrijwilliger een inspiratiemiddag voor gemeenten en hun erfgoedvrijwilligers. In deze korte impressie lees je er meer over en krijg je een aantal tips mee.

  • Inspiratie uit Haarlem: erfgoed sneller verduurzamen door het maken van monumentenclusters

    Categorie: Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed

    Gemeente Haarlem loopt voorop in het behalen van klimaatdoelen: ze zijn voortvarend bezig met het terugbrengen van de CO²-uitstoot en streven ernaar om in 2040 aardgasvrij te zijn. Hoe zorgt de gemeente ervoor dat erfgoed niet achterblijft in het tempo van de energietransitie?