Ode is een tijdschrift voor medewerkers en bestuurders van Noord-Hollandse gemeenten en de provincie, en voor iedereen die benieuwd is naar de rol van de diverse overheden binnen de erfgoedzorg. Ode biedt inspiratie voor het dagelijkse erfgoedwerk met verhalen, interviews en goede voorbeelden uit de rijke voorraad Noord-Hollands erfgoed.

Water als rode draad

Ode biedt elke keer weer inspiratie voor het dagelijkse erfgoedwerk met verhalen, interviews en goede voorbeelden uit de rijke voorraad Noord-Hollands erfgoed. Dit keer hebben we ‘water’ als rode draad door het tijdschrift gekozen. In een provincie met drie kusten en tal van polders en droogmakerijen heeft water altijd een belangrijke rol gespeeld. Niet gek dat veel van ons erfgoed een relatie met water heeft!

Dit nummer bevat bijdragen van o.a. Frank Buchner, Michiel Bartels, Liselore Muis, Ernst Jongejan, Martijn Manders, Michiel van Oudenaarde, Arjen den Breejen, Ernst van der Kleij, Gerrit Dusseldorp, Julius van Roemburg, Steven Kalverdijk, Gerard Klaassen, Bob ter Haak, Karen Sonneveld, Dineke Stam, Fotigui Camara, Herman Havekes, Jelle Beemsterboer, Menne Kosian, Reinier Mees, Matthijs Burger, Jan Grupstra, Willemijn Paijmans en Annika Platje.

Downloads

Je kunt ode ook downloaden in boekvorm of losse bladzijden.

Andere edities van ode

Via de onderstaande knop kun je ook alle andere edities van ode lezen.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Basismodule: Het Verdrag van Faro in het sociaal domein

    Categorie: Gebouwd erfgoed

    Kijk nu de basismodule: Het Verdrag van Faro - Kansen voor erfgoed in het sociaal domein!

  • Van stolpenstructuur tot eeuwenoud kerkje

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Hoe bescherm je waardevol erfgoed zoals een stolpenstructuur, een kasseienweg en een karakteristiek bouwwerk in het omgevingsplan? Binnenkort publiceren we een handreiking over erfgoedbescherming in het omgevingsplan. In dit artikel lees je er alvast wat meer over.