Werksessie: samen aan de slag

Veel gemeenten willen het verduurzamen van historische binnensteden en monumentale panden stimuleren. Dat kan bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen makkelijker te maken. Maar een gemeente kan ook actief collectieve initiatieven aanjagen en faciliteren. Veel monumenteneigenaren trekken graag gezamenlijk op bij het opwekken van zonne- of windenergie of het regelen van een warmtenet, maar hebben vaak moeite om een goed project van de grond te krijgen.

In de Week van het duurzaam erfgoed gaven wij op 20 april 2021 een werksessie over collectieve aanpakken en duurzaam erfgoed. We gingen in gesprek over welke rol gemeenten hierbij kunnen spelen. We gingen samen aan de slag.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Masterclass: groen erfgoed voor niet-ambtenaren

    Categorie: Cultuurlandschap, Duurzaamheid

    Op 31 maart organiseerden wij een digitale masterclass over groen erfgoed, speciaal voor niet-erfgoedambtenaren van gemeenten. Of je nu betrokken bent bij groenbeheer, groenvoorziening, ruimtelijke ordening of openbare ruimte, deze masterclass biedt inzicht hoe je met groen erfgoed kan omgaan in beheer en onderhoud van de dagelijkse praktijk.

  • Tips & take-aways Erfgoedteam Ravijnjaar

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Gebouwd erfgoed

    Op woensdagochtend 5 maart kwamen we online bij elkaar voor een nieuwe editie van het Steunpunt Erfgoedteam. Dit keer spraken we met elkaar over de impact van het Ravijnjaar op erfgoedbudgetten bij gemeenten. Hier de tips en take-aways!