Infographic ‘Hulp bij Herbestemmen’

Uit onze gesprekken bij verschillende Noord-Hollandse gemeenten is gebleken dat er onbekendheid is over de rol die gemeenten kunnen hebben bij herbestemming van hun erfgoed. Om ambtenaren van een duidelijk overzicht van deze mogelijkheden te voorzien en om herbestemming binnen hun gemeenten nog meer te stimuleren, hebben wij als Steunpunt samen met de Loods Herbestemming Monumenten van de Provincie Noord-Holland daarom de infographic ‘Hulp bij Herbestemmen’ ontwikkeld. De infographic is een A3-checklist, waarop in vijf verschillende stadia het herbestemmingsproces uiteengezet is. Het dient ter inspiratie, informatie en als geheugensteuntje voor gesprekken met bijvoorbeeld initiatiefnemers of eigenaren.

Het concept is de afgelopen maanden getest door verschillende erfgoedspecialisten die werkzaam zijn bij verschillende gemeenten in Noord-Holland. Het is echter een dynamisch document, dus wij horen graag van u hoe u de infographic beoordeelt op informatie, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.
Heeft u een inhoudelijke reactie of suggesties voor verbetering, dan horen wij dat graag. U kunt dan contact opnemen met Reinier Mees via r.mees@ mooinoord-holland.nl

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Samen voor Erfgoed: impressie van een inspiratiemiddag voor gemeenten en hun erfgoedvrijwilligers

    Categorie: Archeologie, Gebouwd erfgoed

    Op 21 november organiseerden wij als Steunpunt Cultureel Erfgoed samen met Erfgoedvrijwilliger een inspiratiemiddag voor gemeenten en hun erfgoedvrijwilligers. In deze korte impressie lees je er meer over en krijg je een aantal tips mee.

  • Inspiratie uit Haarlem: erfgoed sneller verduurzamen door het maken van monumentenclusters

    Categorie: Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed

    Gemeente Haarlem loopt voorop in het behalen van klimaatdoelen: ze zijn voortvarend bezig met het terugbrengen van de CO²-uitstoot en streven ernaar om in 2040 aardgasvrij te zijn. Hoe zorgt de gemeente ervoor dat erfgoed niet achterblijft in het tempo van de energietransitie?