Expertmeeting Grote Rietschuur, Diemen

Op verzoek van de gemeente Diemen werd op maandag 15 oktober een expertmeeting georganiseerd door het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland om de projectgroep Plantage De Sniep te adviseren over de borging van de hoge architectonische en cultuurhistorische waarden van de Grote Rietschuur en over het wel of niet vastleggen van deze bescherming voorafgaand aan de geplande herbestemming van de voormalige werkboerderij en de herontwikkeling van het omliggende terrein.

De directe aanleiding hiervoor was een verzoek van Bond Heemschut en de Historische Kring Diemen in april 2015 aan het college van Burgemeester en Wethouders. Als vroeg werk van de hand van de Amsterdamse architect Frank van Klingeren en mede vanwege de aanwezige muurschildering van de hand van kunstenaar Pierre van Soest, volgde vervolgens een voorbescherming van het gebouw. Begin juli 2018 besloot de gemeenteraad om het gebouw vanwege de te hoge onderhoudskosten voor Pantar per 1 januari 2019 uit erfpacht over te nemen en zo het cultuurhistorisch waardevolle gebouw – met veel achterstallig onderhoud – te kunnen behouden.

Contact

Voor vragen of meer informatie over Monumenten Herbestemming in Noord-Holland kunt u contact opnemen met: Reinier Mees, coördinator Monumenten & Herbestemming Noord-Holland (via 072-5204459 of r.mees@mooinoord-holland.nl)

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Verslag Erfgoedteam: De leefbare kern

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdag 6 februari organiseerde het Steunpunt een Erfgoedteam over erfgoedbeleid. Hieronder delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.

  • [Persbericht] Lancering vijfde editie erfgoedtijdschrift ode

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdagmiddag 19 juni 2024 lanceerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland tijdens het symposium Samen Slimmer bij de Groene Afslag de vijfde editie van erfgoedtijdschrift ode.