Infographic ‘Hulp bij Herbestemmen’

Uit onze gesprekken bij verschillende Noord-Hollandse gemeenten is gebleken dat er onbekendheid is over de rol die gemeenten kunnen hebben bij herbestemming van hun erfgoed. Om ambtenaren van een duidelijk overzicht van deze mogelijkheden te voorzien en om herbestemming binnen hun gemeenten nog meer te stimuleren, hebben wij als Steunpunt samen met de Loods Herbestemming Monumenten van de Provincie Noord-Holland daarom de infographic ‘Hulp bij Herbestemmen’ ontwikkeld. De infographic is een A3-checklist, waarop in vijf verschillende stadia het herbestemmingsproces uiteengezet is. Het dient ter inspiratie, informatie en als geheugensteuntje voor gesprekken met bijvoorbeeld initiatiefnemers of eigenaren.

Het concept is de afgelopen maanden getest door verschillende erfgoedspecialisten die werkzaam zijn bij verschillende gemeenten in Noord-Holland. Het is echter een dynamisch document, dus wij horen graag van u hoe u de infographic beoordeelt op informatie, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.
Heeft u een inhoudelijke reactie of suggesties voor verbetering, dan horen wij dat graag. U kunt dan contact opnemen met Reinier Mees via r.mees@ mooinoord-holland.nl

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Verslag Erfgoedteam: De leefbare kern

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdag 6 februari organiseerde het Steunpunt een Erfgoedteam over erfgoedbeleid. Hieronder delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.

  • [Persbericht] Lancering vijfde editie erfgoedtijdschrift ode

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdagmiddag 19 juni 2024 lanceerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland tijdens het symposium Samen Slimmer bij de Groene Afslag de vijfde editie van erfgoedtijdschrift ode.