STARTBIJEENKOMST nieuwe subsidieregelingen Provincie Noord-Holland

In 2023 zet de provincie Noord-Holland 1,5 miljoen euro in voor twee nieuwe subsidieregelingen voor professionele cultuur- en erfgoedorganisaties. De subsidie is bedoeld voor innovatieve – of samenwerkingsprojecten. Het is de opvolger van de impulsregelingen uit 2022. Vanaf 1 april is het mogelijk om subsidie voor projecten aan te vragen via de website van de Provincie.

Online startbijeenkomst op donderdag 30 maart 10.00 – 11.30 uur

Graag nodigen we gemeenten en cultuur- en erfgoedinstellingen uit voor de online startbijeenkomst op donderdag 30 maart 10.00-11.30 uur. De provincie licht in deze bijeenkomst de regelingen toe en er is gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden is verplicht en kan via teamerfgoedencultuur@noord-holland.nl, onder vermelding van naam, organisatie en emailadres.

“De impulsregelingen uit 2022 voor de culturele sector, een voor innovatie en een voor samenwerking, voorzien in een behoefte. Het budget komt uit het Economisch herstel- en duurzaamheidsfonds dat er is om de economische en maatschappelijke effecten als gevolg van de coronacrisis te verzachten.

Veel culturele organisaties hebben de crisis aangrepen om ervaringen op te doen met nieuwe werkwijzen, variërend van livestreams en online lessen tot digitalisering van collecties en podcasts.

Het blijkt dat veel nieuwe werkwijzen een structureel karakter kunnen krijgen die ten goede komt aan de continuïteit van de culturele- en erfgoedsector. Daarom steunen wij in 2023 opnieuw innovatie- en samenwerkingsprojecten in Noord-Holland.“

Gedeputeerde Cultuur Rosan Kocken

Pakket voor ondersteuning cultuur en erfgoed

De impulsregelingen hebben als doel om de toekomstbestendigheid van cultuur- en erfgoedorganisaties en de werkgelegenheid in de culturele sector in de provincie Noord-Holland te versterken.

Subsidie kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het produceren van voorstellingen door nieuwe makers of het maken van videoregistraties waarmee meer en ander publiek kan worden bereikt via livestreams. Ook is financiële ondersteuning mogelijk voor projecten die zich richten op het versterken van de inzet van vrijwilligers of samenwerking met organisaties uit een anders sector, bijvoorbeeld zorginstellingen of sportverenigingen.

Heeft u vragen over de startbijeenkomst, dan kunt u contact opnemen via: teamerfgoedencultuur@noord-holland.nl

(Tekst- en beeldverantwoording: Provincie Noord-Holland)

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Verslag Erfgoedteam: De leefbare kern

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdag 6 februari organiseerde het Steunpunt een Erfgoedteam over erfgoedbeleid. Hieronder delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.

  • [Persbericht] Lancering vijfde editie erfgoedtijdschrift ode

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdagmiddag 19 juni 2024 lanceerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland tijdens het symposium Samen Slimmer bij de Groene Afslag de vijfde editie van erfgoedtijdschrift ode.