Verslag: Rondetafelgesprek Noordelijk en Zuidelijk Duingebied 19 juni 2018

De provinciale archeologiegebieden herbergen een keur aan archeologische schatten, van de vroege prehistorie tot en met de nieuwe tijd. Begraven bronstijdlandschappen, akkers en nederzettingen uit de vroege middeleeuwen, kastelen, landhuizen, relicten van veldslagen en zelfs de Tweede Wereldoorlog maken deel uit van de archeologische rijkdom van het Noordelijk en Zuidelijk Duingebied.

Tijdens deze bijeenkomst werd een gesprek aangegaan over het beleid, de benutting en de beleving van de archeologie in het Noordelijk en Zuidelijk Duingebied. Hoe kan samenwerking van organisaties en instanties de kwaliteit van de provinciale archeologiegebieden versterken? Wat is de (meer)waarde van archeologie voor toerisme, ruimtelijke kwaliteit en identiteit?

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Binnenkort: de eerste editie van de Bodembiënnale!

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap

    Van welke bodem kom jij? Denk jij wel eens na over de invloed van de bodem op ons? De eerste editie van de Bodembiënnale, deze oktober op Wieringen, staat volledig in het teken van de ondergrond. Lees meer over deze bijzondere dag!

  • Schrijf je in voor Schatrijk

    Categorie: Archeologie

    In het najaar van 2024 verschijnt de laatste editie van Schatrijk, het archeologietijdschrift van het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland. Schatrijk is er voor medewerkers en bestuurders van Noord-Hollandse gemeenten en de Provincie, en voor iedereen die hart heeft voor de archeologie van Noord-Holland.