De VraagBaak

In de LinkedIn groep ‘Archeologie, Omgevingswet en kwaliteit leefomgeving‘ delen we kennis, ideeën en best practices op het snijvlak van archeologie en de Omgevingswet. Deze groep is een gezamenlijk initiatief vanuit het Steunpunt Archeologie en Monumenten Utrecht (STAMU) en  het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland.

In de nieuwe rubriek ‘De Vraagbaak’ willen wij vragen aan de orde laten komen over archeologie in  relatie tot de omgevingswet. Vragen die aan ons als Steunpunten worden gesteld, of vragen die wij aan jullie willen stellen om de discussie op weg te helpen over hoe we archeologie Omgevingswet-proof kunnen inbedden in het gemeentelijk erfgoedbeleid. Ter inspiratie, overdenking of reminder delen wij graag vragen met jullie.

Doe je mee? Deel je antwoorden of vragen via De Vraagbaak!

Namens het webteam van de groep:

Yvette Burnier en Monica Dütting, Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland

Marianne Visser en Anton Cruysheer, STAMU

Hierbij de eerste vraag:

Wat moet je als gemeente minimaal geregeld hebben voor de inwerkingtreding van de omgevingswet met betrekking tot archeologie?

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Basismodule: Het Verdrag van Faro in het sociaal domein

    Categorie: Gebouwd erfgoed

    Kijk nu de basismodule: Het Verdrag van Faro - Kansen voor erfgoed in het sociaal domein!

  • Van stolpenstructuur tot eeuwenoud kerkje

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Hoe bescherm je waardevol erfgoed zoals een stolpenstructuur, een kasseienweg en een karakteristiek bouwwerk in het omgevingsplan? Binnenkort publiceren we een handreiking over erfgoedbescherming in het omgevingsplan. In dit artikel lees je er alvast wat meer over.