De ErfgoedRaad

Door de coronacrisis waren wij helaas genoodzaakt om de Noord-Hollandse kennisbijeenkomst voor raads- en statenleden over Erfgoed in de gemeentelijke praktijk te annuleren.

Ter vervanging van deze bijeenkomst hebben wij het programma ErfgoedRaad voor u gemaakt. Dit programma illustreert de meerwaarde van erfgoed voor andere opgaven aan de hand van vijf actuele voorbeelden.

In korte vlogs lichten Natasja Groothuismink (Wethouder gemeente Zaanstad), Odile Rasch (Programmamanager Regionale Energiestrategie Noord-Holland Noord), Karel Loeff (Raadslid en fractievoorzitter van Larens Behoud), Marianne Zeedijk (Projectleider strategische projecten bij Werkorganisatie Langedijk) en Gonna de Reus (Erfgoedbeleid en projecten gemeente Alkmaar) toe welke rol erfgoed speelt bij een project binnen hun gemeente of regio. De vlogs worden ingeleid en besproken door Yvette Burnier en Dorine van Hoogstraten van het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland.

De ErfgoedRaad is hieronder te bekijken. De individuele vlogs kunt u vinden op ons YouTube kanaal.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.
Ik Accepteer

Fotograaf header afbeelding: André Russcher

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Verslag Erfgoedteam: De leefbare kern

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdag 6 februari organiseerde het Steunpunt een Erfgoedteam over erfgoedbeleid. Hieronder delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.

  • [Persbericht] Lancering vijfde editie erfgoedtijdschrift ode

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdagmiddag 19 juni 2024 lanceerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland tijdens het symposium Samen Slimmer bij de Groene Afslag de vijfde editie van erfgoedtijdschrift ode.