Handreiking van kerkenvisie naar omgevingsplan Ruinekerk Oude Niedorp. Bron MOOI Noord-Holland

Van kerkenvisie naar omgevingsplan

Veel Noord-Hollandse gemeenten zijn op dit moment bezig met het opstellen van een kerkenvisie of hebben die recent afgerond. In hun kerkenvisie kunnen gemeenten een strategische toekomstvisie formuleren voor het religieuze vastgoed en voor de kerkgemeenschappen binnen hun grondgebied.

Downloads

De Omgevingswet biedt mogelijkheden om de ambities die in de kerkenvisies zijn geformuleerd te verankeren in gemeentelijk beleid. Deze handreiking geeft een eerste inzicht in de manier waarop kerkenvisie en omgevingsplan aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Via onderstaande knoppen kun je Van kerkenvisie naar omgevingsplan downloaden. Er zijn twee versies: losse bladzijden en in boekvorm.

Bijeenkomst

Wij organiseren op 3 maart 2022 een bijeenkomst over hoe je als gemeente vervolg kan geven aan dit onderwerp. Meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden. Indien je vragen hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.

‘Een vervolg op kerkenvisies.’
Datum: 3 maart 2022
Locatie: Verenigde Doopsgezinde Gemeente IJmond Kerk, Meerstraat 62, 1941 JD Beverwijk
Tijd: 09:15 – 13:00

(Beeldverantwoording: Ruinekerk Oude Niedorp, uit de handreiking Van kerkenvisie naar omgevingsplan. Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland)

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • ‘Erfgoed als uitgangspunt’, een interview met Carola Hein

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Carola Hein sprak tijdens ons Samen Slimmer symposium over de veelzijdige historie van ons water en benadrukte hoe belangrijk het is om hier op een brede manier over na te denken. Hoe kunnen we omgaan met de waardeverandering in relatie tot ons watererfgoed? En hoe kunnen we het narratief benutten door het watererfgoed in te zetten voor een duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving?

  • In beeld: Samen Slimmer 2024

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Tijd voor onze favoriete excursie van ’t jaar: de lente-excursie van het Steunpunt! Dit keer bezoeken we moois op en rondom de hei tussen Hilversum en Laren. We spreken met elkaar af bij Station Hilversum, waar we ons niet uit het veld laten slaan door een klein lente-buitje.