Handreiking van kerkenvisie naar omgevingsplan Ruinekerk Oude Niedorp. Bron MOOI Noord-Holland

Van kerkenvisie naar omgevingsplan

Veel Noord-Hollandse gemeenten zijn op dit moment bezig met het opstellen van een kerkenvisie of hebben die recent afgerond. In hun kerkenvisie kunnen gemeenten een strategische toekomstvisie formuleren voor het religieuze vastgoed en voor de kerkgemeenschappen binnen hun grondgebied.

Downloads

De Omgevingswet biedt mogelijkheden om de ambities die in de kerkenvisies zijn geformuleerd te verankeren in gemeentelijk beleid. Deze handreiking geeft een eerste inzicht in de manier waarop kerkenvisie en omgevingsplan aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Via onderstaande knoppen kun je Van kerkenvisie naar omgevingsplan downloaden. Er zijn twee versies: losse bladzijden en in boekvorm.

Bijeenkomst

Wij organiseren op 3 maart 2022 een bijeenkomst over hoe je als gemeente vervolg kan geven aan dit onderwerp. Meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden. Indien je vragen hebt over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.

‘Een vervolg op kerkenvisies.’
Datum: 3 maart 2022
Locatie: Verenigde Doopsgezinde Gemeente IJmond Kerk, Meerstraat 62, 1941 JD Beverwijk
Tijd: 09:15 – 13:00

(Beeldverantwoording: Ruinekerk Oude Niedorp, uit de handreiking Van kerkenvisie naar omgevingsplan. Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland)

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

 • Schrijf je nu in voor erfgoedmagazine ode

  Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

  Schrijf je nu in voor de nieuwste editie van ode en ontvang ode digitaal en/of in je brievenbus.

 • Afbeelding van een kasteel of buitenplaats

  Subsidies en fondsen voor monumenten

  Categorie: Gebouwd erfgoed

  Het Rijk, de provincie Noord-Holland, de Noord-Hollandse gemeenten én de monumenteneigenaren zelf hebben er belang bij dat een monument in goede onderhoudsstaat blijft. De verschillende overheden komen eigenaren van rijks-, provinciaal of gemeentelijk monumenten (en is sommige gevallen bijvoorbeeld ook beeldbepalende panden) om die reden met verschillende subsidies tegemoet.