[PERSBERICHT] Lancering vierde editie erfgoedmagazine ode

AMSTERDAM – Op donderdagmiddag 15 juni 2023 lanceerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland tijdens het symposium Samen Slimmer op het Marineterrein in Amsterdam de vierde editie van erfgoedmagazine ode. Deze editie gaat over cultureel erfgoed ervoor kan zorgen dat de omgeving meer kwaliteit heeft of krijgt. Zeer uiteenlopende auteurs uit de wereld van het erfgoed bieden verschillende perspectieven op dat vraagstuk. 

Omgevingskwaliteit door erfgoed

Gedeputeerde Rosan Kocken benoemde de spanning die deze ode oproept actueel en zeer interessant: “Goede omgevingskwaliteit ontstaat als iedereen die werkt in het ruimtelijk domein daar elke dag naar streeft, het liefst in onderlinge samenspraak. Maar de ode laat zien dat we verschillend over dingen denken. Samenspraak vergt een behoorlijke inspanning van ons allemaal, waarin we niet elkaar de wet voorschrijven over hoe het moet, maar hierover met elkaar een gesprek voeren.”

Ode is vanaf vandaag digitaal beschikbaar

Ode is een tijdschrift voor medewerkers en bestuurders van Noord-Hollandse gemeenten en de provincie, en voor alle anderen die benieuwd zijn naar de rol van de diverse overheden binnen de erfgoedzorg. Ode biedt inspiratie voor het dagelijkse erfgoedwerk met verhalen, interviews en goede voorbeelden uit de rijke voorraad Noord-Hollands cultureel erfgoed. De digitale versie van de vierde ode is vanaf vandaag voor een breed publiek te downloaden via onze website.

Downloads

Je kunt ode ook downloaden in boekvorm of losse bladzijden.

Andere edities van ode

Via de onderstaande knop kun je ook alle andere edities van ode lezen.

Beeldverantwoording: André Russcher. Op de foto van links naar rechts: Ana Pereira Roders (hoogleraar Heritage and Values, TU Delft), Reinier Mees (Steunpunt), Anita Blom (specialist wederopbouw en Post 65 bij de RCE), Maarten Ettema (eindredacteur ode), Els Zweerink (vormgever en fotograaf ode), Dorine van Hoogstraten (Steunpunt), Rosan Kocken (gedeputeerde Cultuur en Erfgoed provincie Noord-Holland), Primo Reh (Steunpunt), Flip ten Cate (directeur Federatie Ruimtelijke Kwaliteit) en Thijs Visser (wethouder Erfgoed, monumentenbeleid en archeologie gemeente Stede Broec). 

Bekijk hier alle edities van ode
[wcp-carousel id="13033"]

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Verslag Erfgoedteam: De leefbare kern

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdag 6 februari organiseerde het Steunpunt een Erfgoedteam over erfgoedbeleid. Hieronder delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.

  • [Persbericht] Lancering vijfde editie erfgoedtijdschrift ode

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdagmiddag 19 juni 2024 lanceerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland tijdens het symposium Samen Slimmer bij de Groene Afslag de vijfde editie van erfgoedtijdschrift ode.