Westfriese Omringdijk voor ambtenaren
Westfriese Omringdijk voor ambtenaren Op woensdagochtend 27 [...]
Westfriese Omringdijk voor ambtenaren Op woensdagochtend 27 [...]
Verduurzaming heeft invloed op ons erfgoed en het cultuurlandschap. De betrokken partijen zijn in gesprek om een afweging te maken tussen toekomstbestendigheid en behoud van erfgoedwaarden. Speciaal voor niet-erfgoedambtenaren organiseert het Steunpunt op 3 oktober een basismodule over erfgoed en verduurzaming.
Op 19 oktober 2023 organiseert het steunpunt in samenwerking met de Noord-Hollandse Molenfederatie van 14:00 tot 17:00 uur het Molensymposium over de molenbiotoop in de Omgevingswet.
Op 8 november organiseert het Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland een Erfgoedteam over de meerwaarde van de combinatie van bouwhistorisch en archeologisch onderzoek.
Archeologische beleidskaarten krijgen onder de Omgevingswet een plek in het Digitaal Stelsel Omgevingswet. De implementatie vraagt niet alleen om een geschikt technisch formaat, ook om borging van de onderbouwing van de kaarten. Hoe ver is jouw gemeente met de implementatie? Wat kun je nog doen, hoe pak je dat aan, wat heb je nodig, en kun je dit moment aangrijpen om nog meer te doen voor archeologie in jouw gemeente? Je bent van harte welkom op 22 november.
Binnen het Netwerk voor Nieuwe Erfgoedprofessionals leren startende erfgoedprofessionals elkaar en het vak beter kennen. Het Netwerk voor nieuwe erfgoedprofessionals bezoekt Kasteeltuin Assumburg.
De bescherming van monumenten gaat meestal niet verder dan de funderingen daarmee wordt de vaak archeologisch waardevolle ondergrond over het hoofd gezien. Hoe ga je hiermee om?
De fundamenten van een kasteel die volledig onder de grond liggen, een opgraving die achter hekken plaatsvindt of bijzondere vondsten, maar geen plek om ze te laten zien. Hoe zorg je ervoor dat dit soort situaties zichtbaar worden? Hoe kun je archeologie ervaren en beleven?
Op dinsdagmiddag 16 april gaan we weer naar buiten voor de lente-excursie van het Erfgoedteam. We stappen op de fiets om de gevarieerde omgeving van Hilversum en Laren te ontdekken.
Het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland organiseert speciaal voor vergunningverleners de basismodule ‘Vergunningverlening bij archeologische rijksmonumenten’.
In de kernen van veel dorpen en steden wordt gewerkt aan leefbaarheid, bijvoorbeeld door verkeer (grotendeels) te weren. De openbare ruimte wordt opnieuw vormgegeven en dat biedt kansen. Op woensdag 12 juni van 09.30 tot 11.00 organiseert het Steunpunt een online Erfgoedteambijeenkomst over het combineren van verschillende opgaven in de bebouwde omgeving.
Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet wordt alle wetgeving en regels die betrekking hebben op leefomgeving gekoppeld in één digitale omgeving: het DSO. Iedere gemeente moet met het DSO aan de slag, maar hoe werkt dat eigenlijk?